Crònica Vaga General a Tarragona

Des de les cinc del matí els piquets informatius han començat a aturar el transport públic d’autobús interurbà, els serveis perifèrics de transport així com a dificultar l’accés rodat a la ciutat. Més tard, entre les nou i les onze, el piquet estudiantil ha estat present als dos campus universitaris de la ciutat, on la vaga ha estat seguida de manera amplia. Després un piquet central ha aconseguit que tanquin la seu central de Catalunya Caixa, del Mercadona, de l’Eroski, del Carrefour i del Corte Ingles, el qual estava custodiat per els agents antiavalots i on s’han viscut moments de tensió.  
Pel que fa al seguiment de la convocatòria de vaga aquest ha estat del 100% al Port de Tarragona i massiu a CLH, Repsol Química i Repsol Petrol; així mateix també ha estat important el seguiment entre el petit comerç i entre d’altres sectors. A més, varis centres d’ensenyament no han obert des de primera hora.
Referent a les manifestacions, Reus ha aplegat entre 3.000 i  5.000 persones durant el matí. Així mateix la manifestació central unitària de Tarragona, convocada per la Plataforma en Defensa dels Drets Públics i l’Assemblea 15M, ha aplegat 25.000 persones en una marxa que des de la Plaça de la Font fins a la Plaça Imperial Tarraco ha desbordat els carrers del centre, essent una de les manifestacions més multitudinàries que es recorda. Cal destacar que la gent estava molt animada i entusiasmada per la magnitud de la mobilització, alhora que es mostrava farta d’aquesta situació. Amb les consignes que es cantaven: “No és crisis és capitalisme” o “Polítics corruptes a la presó”, etc., s’omplia de contingut la marxa. Aquesta convocatòria de Vaga General si que ha estat un èxit rotund tant pel seguiment de la mateixa per la classe treballadora com per la magnitud de la manifestació central. I això només és el començament de la remobilització social.    
Finalment destacar que en un principi els incidents han estat mínims encara que a mesura que passaven les hores l’ambient s’ha anat caldejant fins arribar a finals del vespre, quan després de la gran manifestació abans descrita, un grup de gent ha organitzat un piquet que la dissolució del mateix per part dels antiavalots ha estat l’inici d’una escalada de repressió policial contra els i les manifestants i d’altres persones que no tenien res a veure amb aquest darrer piquet. Hi ha hagut 7 detencions (dos d’ells menors que ja estan en llibertat). També és important ressaltar que durant els dies posteriors a la Vaga General s’estan realitzant detencions polítiques de membres coneguts dels moviments socials de Tarragona.

Comentarios

Publicar un comentario

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)