El Procés constituent desborda Tarragona

A les 17h havia de començar a l’Antiga Audiència de Tarragona la presentació de la iniciativa del Procés constituent però la sala ha quedat petita abans de començar. Així des de l’organització s’ha traslladat l’acte a la Plaça de la Font però a la plaça s’havia de fer la processó del Corpus per lo que l’Ajuntament ha decidit obrir l’auditori del Camp de Mart on finalment s’ha pogut iniciar l’acte amb una megafonia improvisada.
L’acte ha començat amb la presentació del Jordi Martí Font davant de gairebé un miler de persones, el qual ha donat pas a la intervenció de la Teresa Forcades. La monja Benedictina ha exposat el perquè de la necessitat d’aquest procés constituent i no ha estalviat crítiques al model socioeconòmic imperant que no és altre que el sistema capitalista. Forcades ha destacat la necessitat de lligar la qüestió social a la nacional juntament amb una democràcia radical que ha d’estar fora del sistema capitalista. En aquest sentit quan Forcades ha insistit en que: “Tothom que estimi la llibertat animo a que es facin anticapitalistes”, ha fet que les persones assistents li brindessin una sonora ovació. A més a més de parlar del capitalisme com a objectiu a batre, també ha proposat una alternativa, una alternativa subjecte a les maneres de fer de l’anarquisme, des de la base i sense comitès, a mode Rosa Luxemburg.   
Així mateix també ha recalcat la qüestió de construir aquest procés entre tots i totes des de baix, aplegant la pluralitat de l’esquerra, ja siguin organitzacions polítiques, col·lectius, moviments socials, activistes o persones en general;  però ha recordat que aquesta unitat ha de ser plural i que  a més ha de tenir un contingut de ruptura amb les institucions i el sistema actual per poder arribar a redactar una constitució nova per a Catalunya i així aconseguir la sobirania econòmica, política i social del poble de Catalunya.
També l’acte ha servit per fer públic que el dijous dia 13 de Juny a les 19h al local del sindicat USTEC (c/August nº21 entresol 1) tindrà lloc la primera assemblea local del grup promotor del Procés constituent a la ciutat. Així doncs, s’espera que la gent s’impliqui i que quedi un altre cop petit el local, se’ns dubte seria un altra bona noticia.  
En acabar la Teresa la seva intervenció s’ha obert el debat i s’ha reflexionat s’obre el paper de l’església i sobre la necessitat d’aplegar esforços des de la base per a fer possible aquest canvi de model favorable a la justícia social per a la majoria de la població. Finalment l’acte ha acabat amb el públic aixecat i aplaudint efusivament durant varis minuts. 
En aquest enllaç web podeu veure la noticia sobre l'acte al 3/24  http://www.324.cat/video/4597953

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)