Avança la construcció del Procés constituent a Tarragona

El moviment socio-polític del Procés constituent (1) continua la seva autoorganització a Tarragona després d’una tercera assemblea que es va realitzar el passat dimecres 17 de Juliol a l’espai Jove Kesse amb una destacable assistència de més de 80 persones tot i ser estiu.
Així doncs, en aquesta tercera assemblea les diverses comissions que s’han anat creat van presentar el treball que estant fent així com algunes propostes. Al respecte destacar que algunes d’aquestes propostes anaven encaminades a fer extensiva aquesta iniciativa a altres col·lectius i moviments socials de la ciutat per a que coneguin el projecte i també per estrènyer llaços de col·laboració, cooperació, suport mutu i coordinació. Un altra proposta va ser la de muntar paradetes informatives i de recollida d’adhesions al manifest durant diferents festes locals.  Comentar també que ja estan en funcionament la comissió d’organització, la de difusió i extensió, la de continguts i la de democràcia participativa i que al Setembre es posarà en funcionament la de medi ambient. Destacar que totes aquestes comissions al igual que l’Assemblea estan obertes a tota la ciutadania que estigui d’acord amb el manifest del Procés constituent i que, per tant, vulgui treballar per la transformació del model polític, econòmic i social i construir-ne un de nou des de baix i a l’esquerra en favor de les classes populars i la justícia social.
Així mateix, aquesta assemblea també va servir per informar i debatre sobre la reunió del grup promotor ampliat que engloba portaveus de les diferents assemblees locals, comarcals i sectorials del Procés constituent de tota Catalunya i que es va realitzar el passat 7 de Juliol. També es va informar i argumentar en el debat sobre qüestions de la jornada programàtica sobre els 10 punts del manifest que es va realitzar el passat diumenge 14 de Juliol i que va tenir com a dinàmica de treball els diàlegs múltiples (2).
Destacar també que en aquesta assemblea hi havia persones que assitien per primer cop i que van mostrar el seu interès pel projecte però també els seus dubtes sobre l’organització del mateix. És per això que es va decidir que la comissió d’organització també s’encarregués de fer l’acollida d’aquestes persones resolent així, en la mesura del possible, dubtes sobre el Procés constituent i la seva organització interna. També es va decidir participar en la cadena humana per la independència de Catalunya però marcant perfil propi en el sentit que la qüestió nacional ha d’anar lligada a la qüestió social i a la democràtica i també es va resoldre donar suport a la Plataforma en Defensa de l’Ebre.    
Finalment es va convocar la següent assemblea per al proper 4 de Setembre on s’ha acordat que el primer punt de l’ordre del dia sigui tractar com hem d’arribar a acords en aquells temes en els que pugui haver-hi més discrepàncies, així doncs es debatrà si em d’arribar al consens, si ho fem per diferents mecanismes de votacions, etc. També es tractarà el treball de les comissions que s’hagin reunit a l’Agost i es debatrà sobre el calendari de treball per a la tardor, entre altres punts que la comissió d’organització proposarà.   
(1)   Per a més informació consultar la pàgina web: http://www.procesconstituent.cat/  i per veure les fotos d’aquesta 3a assemblea de Tarragona punxa aquí.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)