Tarragona planta cara a les #macrobeatificacions de l'esglèsia colpista

El proper dia 13 d’Octubre tindrà lloc a la ciutat de Tarragona “la beatificación de los mártires del s.XX en España”, acte que pretén ser una demostració de força de la mateixa església colpista que va donar suport a l’alçament feixista del 1936 contra un govern elegit democràticament i que durant 40 anys va ser un dels ciments de la ideologia del règim franquista. Dictadura fonamentada en el credo del nacional-catalocisme que es tornarà a fer visible amb aquestes beatificacions massives, tant per dur-les a terme a la ciutat de Tarragona com per celebrar-lo just el dia després de la Diada de la Hispanidad, en un intent de contrarestar l’actual context polític i social de creixent del sobiranisme català.
Aquestes 522 beatificacions dels “màrtirs” no són un reconeixement a totes les víctimes sinó un enaltiment i agraïment a les del bàndol dels vencedors. La desigualtat de valor d’unes i d’altres queda palesa quan encara avui en dia hi ha molts lluitadors i lluitadores que van donar la seva vida per defensar les llibertats democràtiques i que continuen desapareguts i desaparegudes en cunetes i fosses comunes.      
L’església que realitzarà aquest acte polític de beatificacions és una organització jerarquitzada, opressiva, homòfoba, fomentadora de desigualtats i que atenta contra els drets fonamentals individuals de decidir sobre el propi cos i la sexualitat. És una estructura de poder que ostenta uns privilegis per ser status quo els quals es van consolidar amb el concordat pactat durant la transició en un estat suposadament “aconfessional” com, per exemple, el no pagament d’impostos (IVA, IBI), la imposició de l’assignatura de religió a les escoles públiques, el manteniment de totes les propietats que van robar després de la guerra civil, etc.  
És per això que hem de denunciar i rebutjar aquest acte feixista, alhora que manifestar la nostra oposició a que les institucions públiques locals, autonòmiques i estatals en donin suport, fent visible aquesta aliança de poder entre Estat i Església.
A continuació teniu els enllaços als actes que diferents col.lectius han organitzat per manifestar el seu rebuig a aquestes macrobeatificacions. 
   - Recollida de signatures, concentració davant l'arquebisbat, campanya d'apostasia, etc. Dijous 10 d'Octubre 19h. Arquebisbat de Tarragona.     

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)