Tots i totes amb el Multireferèndum! Desobeïm la prohibició!


La prohibició per part de la Junta Electoral Central  de dur a terme el 25M la iniciativa del multireferèndum és un atac a les llibertats de reunió, d'expressió i participació. Una iniciativa auto-organitzada des de la base que posa damunt la taula la necessitat de poder decidir sobre tot allò que afecti a la població. És per això que tot i la prohibició la convocatòria del multireferèndum continua en peu i amb més raons i força.

A Tarragona a més dels  4 temes generals: transgènics, deute, sobirania energètica i ILPs podreu votar sobre el projecte del BCNWorld.
Hi haurà una taula al carrer August nº21 organitzada pel Procés Constituent i un altra al carrer la nau al Casal Sageta de Foc.


Aquí podeu llegir el Comunicat del Procés Constituent respecte a aquesta prohibició del Multireferèndum:


La prohibició del Multireferèndum per part de la Junta Electoral Central (JEC) és un nou exemple del caràcter cada cop més autoritari i restrictiu de l'actual sistema polític.

La prohibició del Multireferèndum té un eminent caràcter polític, que s'intenta disfressar amb arguments jurídics, per altra banda insostenibles. Conscient de la seva creixent crisi de legitimitat, el poder polític busca silenciar aquelles iniciatives que permetin decidir sobre tot allò de què no es vol parlar.

El Multireferèndum és una excel·lent proposta que va en la línia de tot allò que necessitem avui en dia: decidir sobre tot, i estendre el dret a decidir a tants àmbits de la nostra vida com puguem.

No és la primera vegada que la JEC intenta limitar propostes participatives. L'any 2000 també va prohibir la Consulta Ciutadana per l'Abolició del Deute Extern, que va acabar malgrat tot celebrant-se amb un èxit indiscutible de participació.

La resolució de la JEC encara dóna més sentit al mateix Multireferèndum, en tant que exercici de democràcia directa i en tant que projecte que qüestiona l'actual model polític obsolet. Ara més que mai, el multireferèndum s'ha de celebrar.

Fa tres anys el moviment del 15M, ocupant places i carrers, va desobeir la prohibició de manifestar-se imposada per la JEC la vigília de les eleccions municipals. Aleshores, la veu de les places i la força del moviment van convertir en paper mullat la resolució de la JEC. Ara, tres anys després, hem de tornar a fer sentir la nostra voluntat i tirar enrera aquesta nova prohibició .

Animem tota la ciutadania a desobeir la prohibició de la JEC i impulsar amb totes les energies el Multireferèndum, omplint el dia 25 els carrers de taules i anant massivament a votar al Multireferèndum.

La JEC ens ha plantejat un nou pols i no ens hem de quedar amb els braços plegats.
Tots i totes amb el multireferèndum. Desobediència!

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)