Assemblea multitudinària de PODEM a Tarragona

Aquest 6 de Juny la il·lusió es palpava a l’ambient d’un centre cívic del barri de Bonavista ple de gom a gom amb més de 300 persones a la primera assemblea del cercle Podem Tarragona i província després de les eleccions europees del 25 de Maig. Una il·lusió articulada al voltant de la possibilitat real de que si es pot canviar la realitat si ens organitzem, ens impliquem i ens activem com a subjectes polítics i ho fem col·lectivament. En aquest sentit Podem ha de ser un instrument de la ciutadania, del poble i de les classes populars que serveixi per transformar el malestar i la indignació de la població en un canvi social i polític favorable als interessos dels de baix front als d’una minoria conformada per les elits econòmiques i financeres i els seus polítics servils.  
Podem és un mètode participatiu i assembleari que dóna veu als i les de baix, els i les quals han de passar de la passivitat a l’acció socio-política per a ser protagonistes del seu present i futur col·lectiu i així construir conjuntament majories que puguin obrir processos constituents per a que les persones i els pobles siguin sobirans per decidir sobre tot allò que els afecta. Un mètode d’empoderament popular que conscienciï a la majoria de la població de que si treballem i pensem juntes podem acabar amb les desigualtats socials i amb la continua precarització de les nostres vides.  
Així a l’assemblea multitudinària d’aquest 6 de Juny s’ha explicat com es va formar el cercle Podem de Tarragona i província, com es va començar a difondre el projecte, com és va organitzar el mètode de treball i finalment ha servit per articular a partir d’ara el moviment en diferents cercles pel territori. Els cercles que començaran a funcionar en breu o que ja funcionen són els del Tarragonès, Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès i Terres de l’Ebre. A l’hora de crear nous cercles no hi ha cap restricció excepte que es conti almenys amb 10 persones interessades a participar activament en el mateix.
Amb tot, aquest accelerat creixement i articulació del moviment no esta exempt de reptes organitzatius importants com el de insertar-se a les lluites que ja existeixen al territori així com en buscar sinergies i suport mutu amb altres col·lectius i moviments socio-polítics amb la unitat en la diversitat com una de les principals premisses. En aquest sentit els primers passos s’estan donant ja que Podem ja ha participat a les darreres reunions de l’assemblea de barris de Tarragona i a la reunió d’urgència convocada per donar una resposta contundent a la imposició d’un nou monarca sense mandat democràtic, sense oblidar la seva participació en la manifestació de suport a les marxes de la dignitat del 22M.. Caldrà però tenir, com diu la Eurodiputada Teresa Rodríguez, un peu a les institucions i mil als carrers ja que és imprescindible la mobilització massiva, contundent i pacífica per acumular forces suficients per poder bastir un bloc social i polític ampli que estigui a l’altura dels reptes actuals a favor d’un canvi social, democràtic i solidari.    

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)