"Instruïu-vos, agiteu-vos, organitzeu-vos". Neix l'Escola Anticapitalista

“Instruïu-vos perquè tindrem la necessitat de tota la vostra intel•ligència!
Agiteu-vos perquè tindrem la necessitat de tot el vostre entusiasme!
Organitzeu-vos perquè tindrem la necessitat de tota la vostra força!”
A.Gramsci
Aquest cap de setmana s'inaugura l'escola Anticapitalista (pàgina web) amb un seminari de màxima actualitat "La qüestió nacional a l'Estat espanyol, crisi de règim i el procés sobiranista a Catalunya". 
Descripció de l'escola Anticapitalista
L’escola Anticapitalista sorgeix com una proposta de formació política permanent, amb vocació transformadora i orientada a la pràctica.
 
Volem construir un espai d’elaboració i intercanvi teòric, així com un laboratori d’experiències pràctiques per treballar col•lectivament els elements estratègics de la lluita política i social del present.

El dia a dia de la militància, de l’activisme, de les obligacions personals i/o laborals, fan cada cop més difícil trobar espais de reflexió on discutir els pressupòsits, el “sentit comú” o els marcs i les teories que, no obstant, impulsen i condicionen les nostres posicions i intervencions quotidianes com a activistes socials.

Creiem que fer explícits i treballar críticament els fonaments i/o els debats històrics i teòrics que orienten la pràctica i les hipòtesis de transformació del món és la millor manera d'empoderar i democratitzar la societat. Això facilita, entre altres coses, que els debats d'orientació o les línies polítiques d'intervenció que marquen la política del dia a dia no acabin esdevenint debats impressionistes de conjuntura sinó reflexions polítiques ben fonamentades des de la reflexió marxista-revolucionària.

Si volem canviar el món des de la base, cal generar espais d’estudi i discussió col•lectiva de les teories revolucionàries per tal de fer-les viure, atès que ocupen un lloc cada cop més marginal al món acadèmic i, lògicament, no es fomenten des de les institucions establertes.

Si des de les organitzacions revolucionàries, el moviment obrer, les organitzacions socials i la ciutadania en general no fem un esforç per impulsar espais materials on la teoria esdevé una realitat viva i col•lectiva, a l’abast de tothom, que evoluciona i es transforma en diàleg amb les pràctiques i la realitat que ens aporta l’activisme del dia a dia, existeix un greu perill que les eines d’anàlisis i transformació del món desapareguin per a la majoria de la població.

Creiem doncs que, en l’actual període de fortes lluites socials, de major participació social i nous escenaris de participació política, és fonamental impulsar espais de diàleg, reflexió i construcció conjunta com ara l’Escola Anticapitalista. Us convidem per tant, a participar i col•laborar amb les diferents iniciatives que des d’aquí volem impulsar: tallers, seminaris, cine-fòrums, documentació, etc.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)