Manifestació per a exigir l’obertura del servei d’hemodinàmica les 24h a l’Hospital Joan XXIII

Aquest dissabte 17 de gener el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat una manifestació, amb el suport d’altres organitzacions, sindicats i col·lectius reivindicatius de la ciutat, «per a exigir l’obertura del servei d’hemodinàmica a l’Hospital Joan XXIII, les 24 hores al dia, i 365 dies a l’any».
La manifestació, que té un caire unitari, sortirà a les 16:30 de la Pl. de l’Església de Torreforta (a prop de la farmàcia d’Enrique G., el veí que va morir d’un infart perquè no va poder rebre una correcta atenció) i a les 17:00h de la Pl. de Imperial Tarraco, on confluirà la columna que sortirà del barri de ponent. D’altra banda, els organitzadors remarquen que la manifestació, en la que s’ha acordat que no s’hi duran banderes ni simbologies d’organitzacions per tal d’atorgar aquest caire unitari, estarà encapçalada per pacients del servei d’hemodinàmica.
El Grup de Treball remarca que aquesta convocatòria ha de tenir un seguiment massiu de la ciutadania per tal que l’obertura del servei d’hemodinàmica les 24 hores es faci realitat el més aviat possible. Darrera el lema de la convocatòria «Hemodinàmica 24H. Manifestació per a exigir l’atenció adequada a l’infart, volem que l’hemodinàmica cardíaca estigui oberta 24 h a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona», el Grup de Treball considera que s’hi han de sumar persones provinents tant de tot el Camp de Tarragona com de les Terres de l’Ebre, ja que és una problemàtica que afecta a tota la demarcació.
Els organitzadors, a més, adverteixen que la manifestació també vol servir per a posar noms i cognoms als responsables de les morts derivades pel funcionament no continu del Servei d’Hemodinàmica que «en cap cas són els treballadors i treballadores, sinó els responsables polítics: Boí Ruiz, Josep Mercadé, i la direcció de l’Hospital».

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona,
Tarragona, 14 de gener de 2015

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

El shock del coronavirus