#FEMPROCÉS – ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA DEL PROCÉS CONSTITUENT


Aquest 14 de juny els i les membres actives del moviment socio-polític Procés Constituent (PrC) estem citades a una assemblea general extraordinària on decidirem la nostra posició respecte a les eleccions del 27 de setembre al Parlament de Catalunya (1).
La decisió per definir el nostre full de ruta serà pressa després de molts mesos de debat col·lectiu a les diferents assemblees territorials i sectorials i a  les reunions del grup promotor. Un cop es prengui una decisió i una de les dues postures que han tingut més suports sigui la majoritària es realitzarà tot un treball d’aprofundiment de com portem a terme aquest full de ruta cap a les eleccions del 27S. Un full de ruta que sigui quina sigui la decisió pressa és basarà en la justícia social, la democràcia, l’auto-organització popular, la defensa dels serveis públics i la sobirania plena per decidir sobre tot, tal i com s’estableix en el primer llibre de propostes del PrC (2) fruit d’un treball constant de la comissió de continguts i la taula de sectorials.  
En el context actual, tan convuls alhora que canviant, la meva posició personal és la de donar suport a la proposta de la Teresa Forcades (3), una proposta estratègica que va en la línia del manifest fundacional del PrC amb l’excepció que ara la Teresa estaria disponible per encapçalar una candidatura de confluència i de ruptura. En aquest sentit i després de les eleccions del passat 24 de maig la proposta del PrC d’articular una candidatura el més amplia possible per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya per obrir un procés constituent (4) cobrà més força que mai.
La proposta és en síntesi articular un “Capgirem Catalunya En Comú” per a canviar-ho tot i construir la República Catalana del 99% favorable als interessos de les classes populars i treballadores. Una confluència amplia, plural i diversa per una candidatura de ruptura, antiausteritat, que orienti l’acció política d’acord amb el decàleg fundacional del PrC, que apliqui un pla de rescat ciutadà i que articuli l’obertura unilateral d’un procés constituent català popular i des de baix que inclogui el referèndum sobre la independència de Catalunya on els catalans i catalanes decidim quin model d’Estat, de  país i de model socio-econòmic volem.

(1)    Les diferents propostes es poden trobar al Fòrum Kunena de la web del Procés Constituent.
(2)    Aquí el llibre de propostes del Procés Constituent per a la República Catalana del 99%.
(3)    Veure vídeo amb l’entrevista a la Teresa Forcades al programa . CAT de TV3.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)