Fem realitat el dret d'asil i acolliment


CONCENTRACIÓ DIMECRES 9 DE SETEMBRE A LES 19H A LESTÀTUA DELS DESPULLATS DE TARRAGONA

Des de tot un seguit dorganitzacions socials fem una crida a la mobilització ciutadana per a rebutjar la situació dramàtica de milers de persones al Mediterrani i a les fronteres orientals dEuropa (amb més de 30.000 persones mortes i milions desplaçades) i per a fer realitat els drets dasil i dacolliment.

Entenem que una persona refugiada és tota aquella que es veu obligada a marxar del seu país per raons bèl·liques, econòmiques, dorientació sexual o per qualsevol altra vulneració dels drets que posi en perill la seva integritat.

Entenem també que els estats europeus tenen part de la responsabilitat per la seva implicació en els conflictes armats del nord d’Àfrica i de lOrient i per la manca duna política de cooperació i desenvolupament.

En una situació de crisi humanitària com lactual, amb més motiu que mai, la vida i la dignitat humana ha danar per davant del càlcul polític i dels interessos econòmics.

És per això que demanem:

- Una implicació real de les administracions locals i generals en les polítiques dacolliment i en el suport a les organitzacions socials que la realitzen.
- Que es destinin recursos a les polítiques dasil i acollida en les diferents formes que es poden fer.
- Que des del municipi hi hagi una implicació i un compromís en la denúncia de les causes daquesta crisi humanitària i que es garanteixi una política municipal de cooperació.

I cridem a la concentració del dimecres 9 a lEstàtua dels Despullats, que continuarà el dimecres següent a la Pl. de la Font, i a continuar la denuncia del genocidi i en defensa dels drets humans.

Convoquen aquesta concentració:
Amnistia Internacional, Catalunya Si que es Pot, CCOO, Comitè Oscar Romero, Coordinadora dONGs de TGN, Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Cuculmeca, CUP, Entrepobles, ERC, EUiA, FAV, Finestra al Món, Hammada, IAC, Intermón, Moviment dEsquerres, Podem, Procés Constituent, Setem, UGT

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)