Nota de comiat als i les membres del Procés Constituent


Agraïment i desil·lusió, amb aquestes dues paraules podria definir els meus sentiments alhora d’escriure aquestes breus línies de comiat. Comiat amb el que deixo formalment de ser el portaveu de l’assemblea de Tarragona i membre del Grup Promotor. I dic formalment perquè a la pràctica en els darrers mesos ja no participava com a tal.

Agraïment pels 3 anys on més he aprés, debatut i crescut políticament i on he conegut persones meravelloses. I dic on més perquè si amb el 15M molts vam sortir als carrers i ens vam autoorganitzar a les places de les nostres ciutats per exigir democràcia, ha estat amb el Procés Constituent, amb tots i totes vosaltres, on hem treballat de forma molt més concreta per la justícia social i el dret a decidir. Una menció especial en aquest agraïment als i les companyes de les assemblees de Reus, del Baix Gaia i sobretot de Tarragona amb els que més he compartit aquest temps.

El moviment Procés Constituent va néixer per articular una candidatura de confluència a les eleccions al Parlament de Catalunya amb l’objectiu de constituir una majoria social amplia a favor d’un procés constituent des de baix, popular i participatiu, per decidir quin model d’Estat i d’ordenació socio-econòmica volíem per Catalunya. Amb aquest objectiu i les premisses d’unitat en la diversitat i d’urgència social he treballat de forma desinteressada aquests anys fins que m’he desfonat i desil·lusionat.     

Desil·lusió quan no vam ser capaços d’articular aquest objectiu en una candidatura amplia concreta per a les eleccions. Una candidatura que estic segur hagués canviat la política catalana i hagués fet bascular les forces d’esquerres ara atrapades en un full de ruta dubtós i comandat per Convergència. I desil·lusió també per les lluites fratricides internes, la deriva dels darrers mesos i els interessos confrontats que no venen al cas que m’han comportat un gran desgast i decepció.


Per aquesta desil·lusió i per creure que el Procés Constituent ja no té més recorregut com a instrument polític deixo de ser membre actiu en aquest moviment, continuant dedicant els meus esforços als moviments socials, la conscienciació i el treball en la construcció d’un nou subjecte polític català pel dret a decidir i la justícia social.

Amb tot molta sort a la gent que tingui il·lusió i vegi clar continuar, segur que ens trobarem als carrers.

Una forta abraçada i gracies companyes,
Jesús Gellida Albiol

PD. Aquesta decisió ja fa temps que estava presa però no l’havia fet púbica fins avui per deixar passar la III Assemblea General Ordinària i per referència a les companyes de l’assemblea de Tarragona a les quals creia convenient explicar-ho primer i fer els traspassos oportuns.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)