El politòleg Jesús Gellida presenta el llibre "El canvi global" a Torredembarra

La sala Cal Maiam de Torredembarra acull aquest dissabte a les 7 de la tarda la presentació del llibre ‘El canvi global. Un peu a les institucions i mil als carrers’, del politòleg Jesús Gellida. L’organització va a càrrec de Podem Torredembarra.
 
Segons ha explicat el mateix autor als micròfons d’Altafulla Ràdio, es tracta “d’una radiografia de les transformacions polítiques i els canvis socials des del 2011 a l’actualitat”. La conformen un centenar d’articles publicats en diferents mitjans de comunicació que conviden a reflexionar sobre com hauria de ser aquesta transformació que, segons l’autor, s’ha de donar des de la base.

El llibre s’estructura en cinc grans capítols: l’àmbit internacional, l’Estat espanyol, el procés català, la precarització de la vida, i alternatives per fer efectiu aquest canvi.


Jesús Gellida ha reconegut que no es tracta d’una transformació “d’avui per demà”. En aquest sentit, ha destacat que “més enllà de prendre el poder només guanyant les institucions, cal tenir una base social conscienciada en la necessitat d’aquest canvi, i mobilitzada quan es necessiti”.


L’autor s’ha mostrat convençut que “un altre tipus de societat és possible”, i entre les alternatives possibles, n’ha destacat la cooperativa de crèdits o la Banca Ètica i Solidària. 

Podcast de l'entrevista a Altafulla radio

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)