Les eleccions del 21-D són més plebiscitàries que les del 27-S

El politòleg Jesús Gellida ha analitzat aquest dimarts el context de les eleccions del proper 21 de desembre, quan falta exactament un mes per als comicis i les diverses candidatures ja han començat la precampanya. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gellida ha valorat que Esquerra ha optat per la llista pròpia perquè vol demostrar a les urnes que és el partit hegemònic de l’independentisme. També ha afegit que les eleccions del 21-D són “més plebiscitàries que les del 27-S del 2015”.
Vídeo resum aquí      /      Entrevista sencera aquí
Gellida ha apuntat alguns dels escenaris posteriors al 21 de desembre, com ara la reedició del govern independentista o la formació d’un govern entre Esquerra i Catalunya en Comú, amb el suport extern la CUP.

En qualsevol cas, Gellida ha remarcat que seran unes eleccions molt polaritzades, que funcionaran com el referèndum que no es va poder fer l’1 d’octubre. Per tant, ha advertit que Catalunya en Comú ho tindrà difícil per mantenir l’equidistància.

Gellida també ha valorat que Ciutadans vol fer un discurs guanyador. Però el politòleg no creu que Ciutadans, el PP i el PSC sumin prou escons per aconseguir una majoria de govern alternativa al bloc independentista.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)