Una majoria republicana guanya el 21-D

El politòleg Jesús Gellida ha valorat aquest divendres la majoria del bloc independentista a les eleccions del 21-D, tot i la victòria de Ciutadans. Durant una tertúlia a Canal 21 Ebre, Gellida ha afirmat que es tracta d’uns “resultats diabòlics”. Uns resultats que, en primer lloc, han deixat clar que la gent ha rebutjat clarament l’aplicació de l’article 155 de la Constitució i la suspensió de l’autogovern. 
Vídeo resum aquí      /      Tertúlia sencera aquí
En la tertúlia també ha participat el sindicalista Marc March, que també és regidor d’Entesa Planera a Santa Bàrbara. March ha dit que en aquestes eleccions “han guanyat els nacionalismes i han perdut les ideologies”. 

Per la seua banda, l’exregidor socialista de Tortosa, Ricard Lleixà, ha dit que els dos blocs han de deixar de banda l’immobilisme i apostar pel diàleg. Lleixà és membre de Societat Civil Catalana. 

Finalment, l’advocat rapitenc Josep Canício ha recordat que el procés electoral estava enrarit per les càrregues policials de l’1 d’octubre, pels empresonaments, i per les causes judicials obertes. 

Segons Canício, l’electorat s’ha pronunciat sobre l’aplicació del 155. Però ha dit que el resultat planteja “moltes incògnites” per als sobiranistes. Canício ha apuntat a la celebració d’un referèndum pactat com l’única sortida possible. Els quatre analistes han coincidit que el gran perdedor de les eleccions ha estat Mariano Rajoy, mentre que el gran triomfador del 21-D ha estat Carles Puigdemont, tot i la victòria de Ciutadans i d’Inés Arrimadas. Amb tot, no han assegurat que Puigdemont puga ser investit com a nou president de la Generalitat, i que potser els independentistes hauran de designar un altre cap del govern.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)