Per higiene democràtica cal fer fora al PP de la Moncloa

Entrevista amb el politòleg Jesús Gellida, al Primera Columna (Canal 21), l'endemà de la sentència de la Gürtel que condemna al PP.
Vídeo resumVídeo entrevista sencera
El politòleg Jesús Gellida considera que la sentència del cas Gürtel i la moció de censura és una oportunitat d’or per als partits independentistes, per fer fora Mariano Rajoy i el PP. De la mateixa manera, també ha dit que el PSOE té l’oportunitat de deixar de fer seguidisme de Ciutadans en relació a Catalunya, i per obligar el partit d’Albert Rivera a prendre partit contra la corrupció del PP. Sobretot, en un moment en què l’altre partit de l’esquerra espanyola, Podem, està immers en una crisi interna per la polèmica del nou xalet de Pablo Iglesias i Irene Montero.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Gellida ha remarcat que la presentació de la moció de censura és el mínim que es podia fer. Una moció de censura que el PSOE ha formalitzat just aquest divendres al matí. Segons el politòleg, caldrà veure si la moció de censura té el suport dels partits sobiranistes, i si això ajuda a desbloquejar la situació de Catalunya.

Poc després s’ha sabut que Ciutadans demanaria la convocatòria d’eleccions, però Gellida ja havia apuntat que Rivera evitaria una solució com la que s’ha adoptat recentment a la Comunitat de Madrid després del cas Cifuentes. Segons el politòleg, buscar un relleu a Rajoy seria donar-li oxigen al PP per construir un nou candidat que rivalitzés amb Rivera pels vots de la dreta. 

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)