Taula d'anàlisi del nou curs polític i la commemoració de l'1-O

Les eleccions municipals del 2019 tindran una lectura en clau nacional, però tampoc hem de descartar una reconfiguració dels blocs polítics i el retorn de tripartits o bipartits. Així ho creu el politòleg Jesús Gellida, que ha participat en una tertúlia al programa 'Primera Columna' del Canal 21 Ebre per analitzar el nou curs polític i la commemoració de l'1 d'Octubre, junt amb l'escriptora Núria Menasanch, i els periodistes Josep Baubí i Jordi Duran. Segons Gellida, el nou curs polític que va començar l’Onze de Setembre ens portarà una reconfiguració del bloc independentista i també del constitucionalista. 
Vídeo 
En la mateixa línia s’ha expressat el periodista Jordi Duran. Segons el riberenc, en els propers mesos podem veure un cert desglaç en l’actual política de blocs. Però Duran ha pronosticat que la tardor serà calenta, i que un possible alliberament dels “presos polítics” es vendria com la gran victòria de l’independentisme.

La tertúlia també ha servit per rememorar els fets de l’1 d’Octubre, ara que es complirà un any del referèndum per la independència. El periodista Josep Baubí ha dit, que afortunadament, hi ha moltes imatges per demostrar tot el que va passar, encara que hi ha gent que no les vol ni veure.

Per la seua banda, l’escriptora Núria Menasanch ha defensat les primàries per elegir els candidats independentistes a les municipals del 2019. Però, al marge d’això, ha lamentat que els governants del país no estiguen aplicant els resultats de l’1-O, i els ha demanat que si no fan la República es dediquen a millorar la situació de les Terres de l’Ebre.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)