Anàlisi resultats 28A


 Entrevista al Primera Columna de Canal 21.
El politòleg Jesús Gellida creu que la situació política a Espanya no s’aclarirà del tot fins després de les eleccions municipals i europees del 26 de maig, que els partits estan plantejant com una segona volta de les eleccions generals del 28 d’abril. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, ha recordat que el PSOE té diverses opcions de pacte, però que cada vegada rebrà més pressions per formalitzar un govern amb Ciutadans. De fet, ha apuntat que estes pressions seran més fortes després de les municipals.

Vídeo resumVídeo entrevista sencera

Segons Gellida, l’electorat del PSOE no entendria un pacte amb Ciutadans, i preferiria un govern d’esquerres amb Podemos. Però ha advertit que també a la Unió Europea voldrien un possible pacte entre els socialistes i el partit d’Albert Rivera. En qualsevol cas, ha valorat que Sánchez ha sortit molt reforçat gràcies a la decisió de convocar les eleccions després del veto dels independentistes als pressupostos.
En clau catalana, el politòleg creu que els partits independentistes tenen menys força a Madrid, tot i els 22 diputats que sumen Esquerra i Junts per Catalunya. Però ha recordat que amb els set diputats d’En Comú Podem són 29 diputats a favor del referèndum, als que cal sumar els 35 de Podemos. Gellida, però, diu que el futur més immediat del procés dependrà també de la sentència del judici de l’1 d’Octubre.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)