Anàlisi 10N

[Canal21 Tv] El politòleg Jesús Gellida i el cronista gandesà Anton Monner han analitzat este dimarts els resultats de les eleccions del 10-N i el nou panorama polític que s’obre a Espanya amb la victòria insuficient del PSOE, l’ascens de Vox, la desfeta de Ciutadans i la victòria de l’independentisme a Catalunya. En este sentit, Monner ha afirmat que els partits sobiranistes “creixen i continuaran creixent” a causa de la repressió que practica l’Estat.
Vídeo sencer / Vídeo resum
Tant Monner com Gellida han afirmat que l’actual bloqueig només pot superar-se amb més democràcia i també amb és diàleg amb Catalunya. Però també han advertit que Catalunya podria ser l’excusa per justificar una entesa entre el PSOE i el PP, que és el que voldrien les oligarquies econòmiques i els mitjans de comunicació espanyols.
Segons Gellida, sembla que Pedro Sánchez intentarà un govern progressista amb algunes abstencions, però sense tancar la porta al suport dels partits independentistes. Amb tot, també ha remarcat que l’establishment seguirà apostant per una gran coalició perquè desconfia d’Unidas Podemos.
En cas que finalment hi hagi un govern de coalició entre el PSOE i Unidas Podemos, Gellida parla d’un possible intercanvi de cromos amb els partits independentistes per poder aprovar els pressupostos de la Generalitat.

Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)