Nova normalitat

Primera Columna de Canal 21 repassa l'actualitat amb Jesús Gellida, politòleg i investigador social.


Quim Torra està esperant el millor moment per a Junts per Catalunya, abans de convocar les noves eleccions al Parlament. Així ho creu el politòleg Jesús Gellida, que apunta a la possible inhabilitació del president de la Generalitat com un moment propici per a Junts. Amb tot, Gellida creu que els partits independentistes haurien de pactar la data d’unes eleccions que han de servir per reconstruir el país després de la crisi del coronavirus.

En clau espanyola, Gellida ha fet notar que el deep state, les clavegueres de l’Estat que abans fabricaven la causa general contra l’independentisme, són les mateixes forces que ara treballen per fer caure el govern de coalició del PSOE i Unides Podem amb informes com els de la Guàrdia Civil sobre  la gestió del coronavirus i el 8-M.

A més, Gellida creu que és sorprenent que, en la resposta a la crisi sanitària, el PP estiga arrossegat cap als postulats de Vox. Així, també ha advertit que alguns mitjans de la dreta mediàtica estiguen alimentant els rumors d’un cop d’estat aprofitant la crisi.

Gellida també ha fet un repàs a la situació dels Estats Units, arran de les protestes contra el racisme per la mort de George Floyd a mans d’un policia de Minneapolis. Segons el politòleg, Donald Trump fins i tot pot sortir reforçat de cara a la seua reelecció, ja que sempre ha buscat dividir i polaritzar el país amb discursos xenòfobs i racistes.
Comentarios

Publicaciones más populares

Derechos Humanos, derechos fundamentales

Cooperación al desarrallo y alternativas a la crisis

Crónicas Covid_19 (IV)